Ponorný pomalý vařič G21 Maestro je skutečným mistrem
v sous-vide vaření ve vakuu. Je připraven pro každodenní
bezpečné použití a vyladěný do nejmenších detailů. Elegantní tělo se
skládá ze dvou částí – ponorná část s vnitřní varnou spirálou a
vrchní část s elektronikou a kulatým dotykovým
displejem. Pro bezpečné zavěšení sous-vide vařiče G21 Maestro na
okraj varné nádoby jsme ponorný vařič vybavili háčkem
s upínacím šroubem.
Hlavní přednosti
- Ideální pomalý vařič pro přípravu jídel ve vakuu
- Ovládání dotykovým displejem nebo z mobilu
- Mobilní aplikace s recepty
- WiFi pro ovládání na dálku
Výhody sous-vide vaření
- Minimální změny v upravované potravině
- Maximální zachování přirozené chuti, vůně i textury
- Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
- Nižší degradace nutričních látek
- Snadná příprava – pokud máte zavakuované suroviny zamražené,
vložíte jen příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a
připraví sous-vide metodou
- Delší trvanlivost surovin – čerstvé zavakuované potraviny před
vařením vydrží v chladničce až pět dní
Displej G21 Maestro
Na kulatém dotykovém displeji sous-vide vařiče G21
Maestro vidíte zvolenou teplotu a dobu vaření/čas, zbývající do konce
zvoleného programu. Vše ovládáte buď pomocí pouhých čtyř
dotykových plošek/tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21
Smart Home.
Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 Maestro
Mobilní apka G21 Smart Home pro sous-vide G21 Maestro je ve verzi pro
chytré telefony s operačním systémem Android a iOS.
Aplikace i recepty v ní jsou v českém jazyce a instalace
je absolutně snadná – z krabice nebo manuálu pro G21 Maestro si
naskenujete QR kód a můžete začít vybírat recepty. Podle
zvoleného receptu pak jen připravíte suroviny a jediným kliknutím
potvrdíte start, zbytek zajistí G21 Maestro.
Kouzlo WiFi ovládání – než se vrátíte z práce, bude oběd
na stole
Díky promyšlenému zpracování a využití moderních technologií je
ponorný sous-vide vařič G21 Maestro vybaven nejlepší elektronikou a je
schopný postarat se o přípravu jídla i v době, kdy vy jste
mimo domov.
Domů i pro restauraci
Chytrý vakuový vařič G21 Maestro můžete využít jak
pro vaření doma, tak i pro přípravu jídel v restauraci. I když se to
nezdá, šetří pomalé vaření čas – podle zvoleného receptu může
pracovat, zatímco vy se zabýváte něčím jiným. Klidně i přes noc nebo
v době, kdy jste mimo domov. Sous-vide vaření se už
naučily využívat i restaurace které chtějí dopřát svým hostům jen to
nejlepší – dokonale šťavnaté steaky nebo voňavou zeleninu s plnou
chutí a maximem živin a vitamínů.
Každý kuchař ví, že připravit správný steak není vůbec snadné. Od
teď to ale, díky sous-vide G21 Maestro, zvládne i začátečník!
Sous-vide vaření se stalo symbolem dokonalosti. Proč?
Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba
vejce naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled
zdá. Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu se vám
podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v nejlepších
restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová
nádhernou přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné. Pak už je
jen dokončíte na pánvi podle vlastní chuti. Medium, rare, well done? Se
sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde
o drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí. Zelenina bude i po přípravě
jemná a aromatická chutí i vůní. „Na hniličku” uvařené vejce už
nebudete muset krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.
Co je sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při
nižších teplotách, než je teplota bodu varu. Suroviny pro
sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie, takže
všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť
i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám
v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává.
Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených
obalech, nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu
těkavých senzorických látek. S tím dále souvisí také nízký
úbytek hmotnosti. Teplota se pohybuje níže než u ostatních
kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci
nutričních látek. Hermetické uzavření bez přístupu
vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které
by mohly potravinu zničit.
Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři,
postupně se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace. Dnes
díky sous-vide vařiči G21 Maestro můžete objevit kouzlo vakuového vaření
i vy a dopřát si tak dokonale připravená menu.
Specifikace
- WiFi: Ano
- Příkon: 1200 W
- Napětí: 220 – 240 V
- Teplotní rozpětí: 0 °C – 90 °C
- Teplotní přesnost: ± 0,1 °C
- Max. objem nádoby: 30 l
Fyzické vlastnosti
- Materiál: odolný plast, kovová varná spirála
- Barva: černá
- Rozměry (Š x V x H): 75 × 345 × 100 mm
- Hmotnost: 0,84 kg
- Rozměry balení (Š x V x H): 130 × 380 × 160 mm
- Hmotnost balení: 1 kg
Diskuze
Položit otázkuSkrýt