Každý správný kuchař ví, že správně naporcovat maso je pro
přípravu pokrmu základ. K porcování masa potřebujete dvě pomůcky, na
jejichž kvalitě skutečně záleží. Ostrý nůž nebo sekáček a
kvalitní dřevěný porcovací špalek.
Hlavní přednosti
- Kvalitní dřevěný porcovací špalek s tloušťkou 6 cm
- Chuťově neutrální bukové dřevo
- Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů a sekáčků
- Vyrobeno v České republice
Špalek na maso G12 – nejlepší volba pro porcování
Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na
dřevěné masivní desce je šetrné k nožům i sekáčkům na
maso, dřevo netupí jejich ostří. Porcovací špalek využijete i při
naklepávání masa paličkou. O kvalitním provedení špalku na porcování
masa o velikosti 40 × 30 cm svědčí i jeho tloušťka
6 cm.
Bukový špalek na porcování je sázka na jistotu
Dřevěné špalky na maso se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme
při výrobě porcovacího špalku G21 použili dřevo
bukové pro jeho skvělé vlastnosti.
Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost,
která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a
zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového. Bukový
porcovací špalek je chuťově neutrální, tvrdý a odolný
i správně hutný.
Jak pečovat o dřevěné špalky na maso
Aby vám porcovací špalek vydržel co nejdéle, nemyjte jej v myčce ani
nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít špalek na porcování
masa v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když jej po
každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete
také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěný špalek
čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo
nepřesychalo.
Specifikace
- Materiál: bukové dřevo
- Rozměry (Š x V x H): 400 × 300 × 60 mm
- Hmotnost: 5,3 kg
Diskuze
Položit otázkuSkrýt