Každý správný kuchař ví, že bez kvalitního krájecího prkénka se
neobejde. I když existují krájecí a servírovací prkénka plastová,
skleněná nebo keramická, nejlepším materiálem pro opravdu dobré krájecí
prkénko je dřevo.
Hlavní přednosti
- Kvalitní dřevěné krájecí prkénko
- Chuťově neutrální bukové dřevo
- Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů
- Vyrobeno v České republice
Dřevěné prkénko – nejlepší volba pro krájení, řezání,
porcování i naklepávání
Již zmíněná skleněná či plastová krájecí prkénka se sice snadněji
udržují, ale dřevěné prkénko je na řezání a krájení přeci jen
nejlepší. Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na
dřevěné destičce je šetrnější k nožům, dřevo
netupí jejich ostří. Prkénko je praktičtější i při naklepávání masa
paličkou.
Prkénko z bukového dřeva je sázka na jistotu
Dřevěná prkénka se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při
výrobě prkénka G21 použili dřevo bukové
pro jeho skvělé vlastnosti. Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové
dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá
tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového
nebo lipového. Bukové prkénko je chuťově neutrální, tvrdé a
odolné i správně hutné.
Jak pečovat o dřevěná krájecí prkénka
Aby vám dřevěné prkénko vydrželo co nejdéle, nemyjte je v myčce ani
nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít dřevěné
prkénko v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když
prkénko po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku
můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěné
prkénko čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby
dřevo nepřesychalo.
Specifikace
- Materiál: bukové dřevo
- Rozměry (Š x V x H): 350 × 250 × 25 mm
- Hmotnost: 1,6 kg
Diskuze
Položit otázkuSkrýt